4 Belangrijke dimensies voor de dakgoot

Met slechts vier belangrijke afmetingen vindt u snel de juiste maat voor de nieuwe dakgoot. Het hangt alleen af ​​van de grootte van het dakoppervlak, dat betrouwbaar moet worden afgetapt met de goot.

goot belang voor de gevel

De goot beschermt de gevel van het gebouw tegen de ernstige schade en het huis, zodat tegelijkertijd tegen vocht. Maar de goot moet groot genoeg zijn om al het water te kunnen absorberen, zelfs bij een zware stortbui.

Om de afmetingen van de goot voldoende groot te maken, moet men eerst de afmetingen van het dak kennen. Deze maat bepaalt vervolgens de respectieve afmetingen van de betreffende goot.

afmetingen voor een goot halfronde

  • 60-70 millimeter goot 25 vierkante meter dak
  • 100 millimeter goot 50 vierkante meter dak
  • 125 millimeter goot 100 vierkante meter dak
  • 150 millimeter goot Grote 160 vierkante meter dak

dak - meerdere valpijpen

Als het dak groter is dan 160 vierkante meter, moet u ten minste twee valpijpen gebruiken. Zelfs als u een goot met een kleinere diameter wilt gebruiken, moet u dit compenseren met twee of meer valpijpen.

Grotere capaciteit in de doosvorm

De goot doosvormige ongeveer tien procent meer water dan de standaard halfronde goot. U kunt dus veilig de bakvormige goot gebruiken. Dit is handig wanneer het dakoppervlak zich op de grens bevindt tussen twee maten regengoot.

valpijp om de grootte van het dak passen en dakgoot

  • 60 millimeter standleiding tot 25 vierkante meter dak
  • 80 millimeter standleiding tot 50 vierkante meter dak
  • 100 millimeter druppeldiameter buis 100 vierkante meter dak
  • 100-120 millimeter druppeldiameter buis 160 vierkante meter dak
Tips & tricks Als uw oude dakgoot onder de oude dimensies werd berekend in voorbeeld 7 stuks of acht stukken, moet je helemaal opnieuw te berekenen de juiste diameter voor het nieuwe kanaal aan het gebouw op betrouwbare wijze te beschermen tegen vocht schade door regenwater.

Hoewel er conversietabellen zijn voor de oude meetwaarden, hebben de berekeningen zich niet aangepast aan de vaak zware regenbuien van vandaag. De conversietabellen geven ook niet de diameter op, maar het oppervlak van het plaatmetaal dat in de goot is geïnstalleerd.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter