5 Creatieve ideeën voor indirecte verlichting op wanden en plafonds

Indirect licht legt volledig nieuwe normen in het ontwerp van woonruimtes. Degenen die letterlijk werden verblind door lampenkappen en reflectoren, zouden zich een keer moeten wijden aan het onderwerp indirecte lichtomstandigheden.

Het duurt niet lang voordat duidelijk wordt dat de moderne vorm van ruimte- en lichtontwerp veel comfort biedt met onverwachte perspectieven. Hier presenteren we vijf creatieve suggesties voor verschillende woongebieden.

De woonkamer met een nieuw personage

Laten we beginnen in de woonkamer. Iedereen wil ontspannen na een lange dag. De nieuwe vorm van het interieur laat zien dat de lichtbron niet meer open, maar bedekt of bedekt is. Naar buiten gericht, wordt nu zachter, indirect licht gegenereerd dat door de kamer straalt. Sfeervol en aangenaam voor de ogen zijn lichtbronnen die achter de televisie zijn gemonteerd. Er zijn verschillende opties. De staande tv met geïnstalleerde wand en indirect licht of de tv aan de muur inclusief indirecte verlichting gemaakt van ledstrips. Als je het heel nobel vindt, kies dan voor LED-strips met kleurveranderingen, zodat de juiste sfeer wordt gecreëerd, afhankelijk van het tijdstip van de dag of het seizoen.

Indirect licht in de badkamer

Een indirecte lichtbalk maakt van de nuchtere badkamer al snel een privé-wellnessruimte. Dankzij praktische LED-strips kunnen hier volledig nieuwe perspectieven worden gecreëerd. De speciaal gecoate stroken worden met profielstrips op de vloer op de vloer boven de tegels bevestigd. Ook is een installatie op de vloer met kleurwisselaar denkbaar. Het ontspanningsbad krijgt volledig nieuwe dimensies met een lichtbalk, die naar wens van kleur verandert. Gutes Goed licht is vooral belangrijk in de entree of het trappenhuis. Maar zelfs de vervanging van een wandlamp creëert een heel andere sfeer. Lampenkappen die voorwaarts zijn gesloten, laten alleen het licht aan de boven- en onderkant licht. Uiteindelijk zijn de trappen naar de volgende verdieping nog steeds goed verlicht, het licht is verspreid over de hele landing. In combinatie met een decoratieve muurverf lijkt dit voorheen slordig vormgegeven gebied nu volledig in een nieuwe look. Nog interessantere ideeën voor de installatie van indirect licht zijn hier te vinden.

Als u denkt dat de slaapkamer vandaag nog steeds is verlicht met een kroonluchter en twee bedlampjes, vergist u zich. Vooral in de slaapkamer is indirect licht een hoogtepunt. Bedden met hoge hoofdeinden zijn terug in de mode. Tegelijkertijd biedt het een console of een kleurrijke wanddecoratie als basis om nieuwe lampen te installeren. Over het algemeen geldt dat hoe verder de lichtbron zich van het betreffende oppervlak bevindt, des te breder zijn lichtkegel. In de praktijk betekent dit dat het gewenste verlichtingseffect kan worden aangepast. Als alternatief kan het licht van de vloer in de slaapkamer uitstralen en wordt het direct op de plint op de bestaande kabelgoot gemonteerd.

Een schaduwopening past in elke kamer

Om indirect licht te installeren, is een schaduwopening ideaal, die in principe in elke kamer kan worden geïnstalleerd. Het enige doel van een schaduwkloof is de visuele verbetering in de kamer. Een voordeel van een dergelijke installatie is de individuele locatie. Omdat het niet alleen tussen plafond en muur is gemonteerd, kan het ook op meubels worden gebruikt. In oude huizen helpt het om hobbels te verbergen en indirect licht te gebruiken.

Afbeelding: © 3darcastudio - Fotolia

Deel met vrienden

Laat je reactie achter