O vopsea respirabil perete pentru interior

sănătos Problema este cunoscut: Pack unul pereți exteriori prea aproape de o, pentru straturi exemplu, polistiren sau culoare opacă, schimbul de umiditate este inhibată la exterior. În cel mai rău caz, gospodăria nu se mai aseamănă cu aerisirea, apa se colectează în pereți, iar mucegaiul înflorește. Vopselele de perete respirabile reprezintă un pas important în direcția cea bună!

Valoarea Sd oferă informații cu privire la deschiderea de difuzie

standardului DIN EN 1062-1 oferă informații cu privire la deschiderea de difuzie a culorii și, astfel, indică dacă stratul finit este într-adevăr respirabil. Fiți atenți la așa numita valoare Sd, care indică "grosimea stratului de aer echivalent difuzie".

O vopsea de perete respirabil poate fi recunoscută de o valoare Sd scăzută, o acoperire de etanșare are o valoare Sd ridicată. Orarul aproximativă, vă rugăm să consultați tabelul următor:

Sd Valoareavapori de apă permeabilitateclasă de culoare ≥ 1,4 m
> 150 g / (m x d)permeabilitate scăzută = V3
≥ 0,14 + <1,4 m≤ 150 și> 15 g / (m x d)transmitanța medie = V2
<0,14 m> 150 g / (m x d)permeabilitate ridicată = V1

Aceste culori se dovedesc a fi foarte respirabil arată experiența

care includ culori naturale către cele mai respirabile vopsele, inclusiv, de exemplu, vopsea de var, vopsea silicată și vopsea de argilă. Valorile lor Sd sunt între aproximativ 0,02 și 0,05, un climat sănătos în interior poate saluta!

vopsele emulsie ca regulate oferite in orice magazin de hardware vopsele de perete așteptați cu o valoare SD de 0,5 și sunt, prin urmare, să fie dispuse în regiunea centrală. Deși nu funcționează ca un sigiliu, ele nu pot fi descrise drept 100% permeabile.

Vopselele latex moderne care nu mai conțin cauciuc aparțin vopselelor emulsii și sunt situate într-o zonă similară. Dimpotrivă, valoarea lor SD este ușor mai mare, în funcție de material și ingrediente, poate fi chiar o culoare V3.

Sfaturi și trucuriCa atenți asupra tuturor aspectelor legate de difuzibilitatea pereților, de exemplu, nu vopsiți și nu instalați nici o izolație interioară. Când cumpărați vopsele de perete, vederea ar trebui să meargă întotdeauna la valoarea Sd: Acest lucru este bun pentru sănătatea ta!
Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul