Renovering

Ikke hver kjellergulv er det samme

Å male en kjellergulv betyr vanligvis mer enn bare den visuelle "skjønnhetseffekten". De fleste kjellergulv er et betonggulv. De har et relativt sterkt støv, så maleriet av et slikt kjellergulv er ganske tilrådelig. I nye bygg i hvert fall siden slutten av 90-tallet er det vanligvis en dampsperre finnes under kjelleretasjen, som Bauausführungstechniken har utviklet seg dramatisk. I perioden fra 1970-tallet til 1990-tallet kan det hende du har å gjøre med blandede jordarter. Før kjellergulvene var allerede designet svært forskjellig på grunn av manglende nødvendige byggematerialer.

Du kan ikke male hver kjeller etasje uten å nøle

Så gamle kjellergulv er en del av fuktcirkulasjonen. I mange slike kjellere er det en (normal) fuktighet på 70, 80 prosent. Om kjellervinduer og ikke veldig tette (tre) vinduer i stua, er sirkulasjonen i stor grad bestemt. Da kom de maksimale tette plastvinduene. Mugg er først siden da et stort problem. Men streik av slike gamle kjellergulvet betyr sannsynligvis problemer, fordi det ikke er noen luftgjennomtrengelige belegg, slik at kjellergulvet kunne fortsette å ha et fuktighetsregulerende. I instruksjonene for å male et kjellergulv antar vi derfor et moderne betonggulv med dampspærre.

trinn-for-trinn instruksjon for å belegge et kjellergulvet

kan primer eller Tiefengrund

 • muligens blokkerer grunn
 • Kellerboden- eller betong farge
 • bånd
 • kan dekke
 • malerrull
 • teleskopiske forlengelse
 • forskjellige børste
 • fargeblanding bøtte
 • boremaskin med røre
 • gummi nal (nal)
 • kan sliping
 • rengjøringsmidler (koster, støvsugere)
 • første forberedende arbeid

en vanlig, glatt betonggulv, kan du sannsynligvis slå uten forberedelse. Om nødvendig, må grove kjelleregulv slipes ned med en egnet betongkvern.

Avhengig av absorpsjonsevnen til bakken man trenger en lav basis (høyabsorberende kjellergulv) eller en primer (lav til ikke-sugende underlag). Vaskerom og andre fuktige kjellere skal være forsynt med en barriereprimer slik at ingen vann kan trenge inn i gulvet.

Før du måler primeren, må du imidlertid rengjøre gulvet helt. Først fei pent med en kost og sug i minst to pass med en kraftig støvsuger. Kant og sokkel du vil male kan tapes. Grund 2. Prime kjellergulvet

Hvis en primer er nødvendig, kan du nå male den. Om nødvendig kan du spre primeren jevnt med en glidebryter. Nå må du la primeren tørke i henhold til produsentens instruksjoner. Avhengig av dine behov, bruk barriereprimeren i henhold til samme mønster.

3. Maling kjelleren gulvet

Du kan allerede male kjelleren gulvet. Det er best å bruke en malingsrulle med teleskopisk forlengelse. Hjørner og kanter er malt med egnede børster. Avhengig av substratet er det ikke uvanlig at du må påføre betongmaling i to pass.

Tips og triks Ikke bruk tradisjonelle kjeller gulv malinger i en garasje. Mykgjøringsmidlene i malingen kan reagere kjemisk med kjøretøyets dekk.

Et kjellergulv, som har en fuktighetsregulerende funksjon i et eldre hus, kan du ikke male med betongfarge vilkårlig, da dette vil virke som et segl. I slike tilfeller anbefales gulvbelegg som opphylles eller fliser. Selvfølgelig finner du i huset journal også bidrag til [legging av fliser] på forskjellige etasjer som betong, etc.

Del med venner

Legg igjen din kommentar