Obnova dimnjaka je zbog toga: kakvi su troškovi nastali?

energije dimnjaka sanacija često je potrebno ako je novi sustav grijanja dolazi u kuću. U mnogim slučajevima, dimnjak presjek za niske temperature ispušnih plinova novog postrojenja je prevelika. Također, novi dimni materijali su otporniji na kiseline sadržane u ispušnom plinu.

Što biste trebali znati o cijeni nekog dimnjaka restauracije

To je Kaminversottung i raspadanja dimnjaka materijala spriječilo, obavljanje instalacije novog sustava grijanja dimnjaka obnove. U većini slučajeva, stručnjak uvodi novu ispušnu cijev u dimnjaku u tu svrhu.

Ova nova ispušna cijev može biti izrađena od nehrđajućeg čelika, keramike ili plastike i verzija od nehrđajućeg čelika je obično najjeftiniji: Na ovom području postoje kompletni sustavi počinju na oko 400 eura na kupnju (bez montaže!). Rijetko se nude aluminijski sustavi na tržištu.

Keramički kabel može izdržati vrlo visoke temperature i pogodan je za gotovo sve sustave grijanja. Stručno koristi posebno za rad s drveta i ugljena biljaka, na primjer Pelettheizung.

Plastična cijev je vrlo lagana i fleksibilna, oni mogu biti umetnuta lako u dimnjacima koji ne rade ravno. Međutim, možete samo podnijeti temperature do oko 150 stupnjeva i stoga je pogodan samo za moderne plina i nafte plamenika.

Čak i uz fleksibilne cijevi od čelika za Kaminversätze može savladati u obnovu dimnjaka. Ako uvod još nije moguć, to samo pomaže da se posipati odgovarajuće mjesto.

Ovi faktori koštati dimnjak obnove određeni

  • visinu dimnjaka
  • materijala nove ispušne cijevi
  • presjeku nove ispušne cijevi debljine
  • zida i eventualno Mehrschaligkeit nova ispušna cijev
  • bilo koji važeći dlijetom
  • dostupnost dimnjaka s krova
  • broj dimnih veza
  • regionalne fluktuacije cijena za plaće za obrtnike

uzorak projekta: troškovi za dimnjak renoviranje s cijevi od nehrđajućeg čelika

vlasnik kuće dobiva novi kondenzacijski kotao i planove u istom vlaku također dimnjaka obnove. Dimnjak je visok 8 metara. Upotrebljena cijev od nehrđajućeg čelika ima debljinu od 1 mm i promjer od 130 mm.

trošak Pregledcijena
prvi singl stijenki od nehrđajućeg čelika dimnjak1150 eura
2. Instalacijasmanjiti za jedan radni dan
700 euraukupnu

1850 eura

troškove dimnjaka obnove po vlastitom poslu sada možete kupiti sve više i više sanacije sustava u cijelosti izgrađena od strane laik To su fleksibilne plastične i čelične cijevi.

Provjerite s kupnji obnove Određuje da li vam je potrebna profesionalna za ugradnju - ne što alate morate kupiti i kada. Općenito, potrebna je pomoć druge osobe.

Savjeti i trikovi Moderna kondenzacijski kotao sa niskim ispušnim temperaturama pruža punu fleksibilnost za dimnjak obnove. Ovdje je također moguće premjestiti ili ispušne cijevi prema van za izgradnju postrojenja pod krovom kako bi mogli koristiti najkraći put do dimnjaka.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar