En gargoyle för downspout är praktisk och vacker

Ursprungligen gargoyles installerades i rännstenen för att skydda fasader och stiftelser. Idag upplever de återkommande på grund av deras funktion som ett estetiskt designelement. De mest olika figurerna dekorerar trädgårdar och privata hem.

Ursprunglig funktion

En gargoyle för rännan är i sin enkla form ett dräneringsrör, som inte är anslutet till en downpipe. I tidigare tider fungerade det att "spita ut" det uppsamlade regnvattenbågformen och därmed härleda från byggnadens fasad.

I antiken var detta det vanliga sättet att skydda husets murverk från fukt. Gargoyles tjänstgjorde också på kyrkliga byggnader för att hålla onda andar. Under åren har de i stor utsträckning förlorat sin ursprungliga funktion.

Gargoyle i moderna tider

Rinnvattnet dräneras huvudsakligen genom nedrör och infiltration. Spjutningsfigurerna har emellertid inte förlorat något av deras imponerande utseende. Under tiden har de mest ovanliga formerna och figurerna segrat och pryder fasaderna som gargoyles.

Naturligtvis finns även gargoyles som fortfarande är integrerade i takets dräneringssystem. När det gäller pris är dessa mycket billigare än djur-, drake- eller demonstal.

material och former

grund av den stora efterfrågan på gargoyles för takrännor hittar du ett nästan obegränsat utbud av former och varianter som erbjuds för detaljhandeln.

  • ljud
  • koppar zink aluminum
  • Plastic

Följande leverantörer har gargoyles till försäljning:

  • Grund-bau-haus.de, som specialiserat sig på historiska versioner av gargoyles och hängrännor.
  • Hbw-handel.de, tillhandahåller en gargoyle med downspout att
  • Metallrinnen-speier.de erbjuder ett stort urval av gargoyles
    Dacheinkauf.de

En gargoyle med stuprör gjord av plast är redan från 23, - Euro tillgängliga för rostfritt stål är 35 , - Euro som förväntas, ett rostfritt stål Speier är ca 50, - Euro, koppar-Speier kostar ca 50, - Euro. Gargoyles i ett historiskt utseende är ca 100, - € i zink, för koppar förväntas vara ca 120, - €.

Tips & TricksWer titta runt exakt som finner rännor Gargoyle som är visuellt tilltalande och misslyckats samtidigt som deras faktiska funktion. De kan användas som fågelskydd för rännan eller finns med en inloppsplatta.
Dela med vänner

Lämna din kommentar