Un cilindru de gaze are o durabilitate aproape nelimitată

Durabilitatea unui cilindru de gaz este testată în Germania la fiecare zece ani. În general, un cilindru vechi de gaz este încă utilizabil atunci când această perioadă a expirat. În sistemul de schimburi, trebuie acordată atenție datei ștampilate sau ștampilate a celei mai recente inspecții TÜV.

Devii activ în caz de îndoială

Structura tehnică a unui cilindru de gaz este simplă. Atâta timp cât fitingul este strâns și nedeteriorat, poate fi folosit un cilindru de gaz vechi de zeci de ani. Dar, dacă, de exemplu, o copie puternic ruginită este "găsită", securitatea ar trebui să fie întotdeauna prioritatea de vârf. În caz de îndoială, se recomandă verificarea sau schimbul la benzinărie sau în magazinul de materiale.

Un cilindru de gaz a expirat dacă data testului TÜV este mai mult de zece ani în urmă. TÜV consideră că această perioadă este un interval de testare adecvat și suficient. Chiar și după această perioadă, o sticlă de gaz poate fi returnată. Dealerii și producătorii trebuie fie să aibă cilindrul de gaz "reînnoit", fie să fie eliminat de către TÜV.

solicita aviz de la

de transport Atunci când un vechi „expirat“ butelie de gaz conține de gaz rezidual și accesoriile sunt pe deplin funcționale, acesta trebuie golit înainte de transport. Nu este obligatoriu să transportați numai butelii de gaze golite, dar riscul de deteriorare este în mod natural mai mic.

Dacă un cilindru de gaze lasă o impresie discutabilă, fotografia detaliată și anchetele ulterioare de la o stație de benzină sau de la un comerciant cu gaz pot ajuta la evaluare. Poate fi obținută o opinie chiar mai specifică dacă în timpul funcționării sticla este filmată cu sunet. Zgomotul de fond perturbator ar trebui prevenit.

tipuri de sticle și durata de viață

durabilitatea sau inspecție intervale de gaze individuale tipuri de sticle sunt diferite: gazele

  • camping și tehnice sunt testate timp de zece ani de aer de respirație
  • pentru sectorul medical sunt testate
  • timp de cinci ani, rezervoare trebuie să fie verificate la fiecare doi ani și jumătate

Ambele cumpărare - precum și pentru sticle de închiriere, următorul timp de testare trebuie să corespundă consumului estimat. Dacă un cilindru de gaz este utilizat timp de mai mulți ani, următoarea dată de încercare ar trebui să fie în mod corespunzător departe în viitor.

Sfaturi și trucuriCumpărați sau închiriați numai butelii de gaz care sunt cu aproximativ doi ani mai mult decât durata de viață prevăzută. Dacă un dealer refuză, căutați un alt furnizor.
Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul