Izradite vlastiti stol za kavu izrađen od novog ili recikliranog materijala

Tvrdi se da svaki komad namještaja obećava više kreativni opseg od stola za kavu. Ravne četverokutne ili okrugle konstrukcije dovršavaju udobnu udobnost kauča, kauča i fotelje kao stol u dnevnom boravku. Za to bi trebalo razmotriti funkcionalne aspekte. U drugom koraku mogu se definirati prikladni materijali i dizajni.

Funkcionalni aspekti

Ako želite sami izgraditi stolić za kavu, općenito volite integrirati ga u pojedinačni stil interijera. U nekim slučajevima, samogradnja bi trebala predstavljati namjerni kontrast okolišu. U planiranju i DIY, to pomaže u definiranju funkcionalnih aspekata i zahtjeva prije svega.

Grubo govoreći, stabilnost i izgled igraju odlučujuće uloge. Ako se ne želi povećana stabilnost u isto vrijeme filigrana i graciozan strukturu tablice, ostali materijali i oblici konstrukcije moraju biti izabrani nego solidnih modela, ili samo malo stresnim „stolova”. Prije početka traženja i sastavljanja građevinskih materijala treba odgovoriti na sljedeća pitanja:

 • Je li površina stalke i tvrda?
 • Da li se stolić za kavu pomiče odgovarajućom težinom ili valjcima?
 • Što se mogu očekivati ​​terete (ključne riječi za dijete i staklo)
 • Da li se stopala postavljaju na stolić za kavu?
 • Da li stolić za kavu također služi kao blagovaonica ili za druge namjene?
 • Koja je visina sjedećih mjesta oko stola za kavu?
 • Koja visina stola za kavu ispunjava uvjete uporabe?
 • Da li stolni vrh mora se sastojati od neprekinutog komada?
 • Želite li stvoriti prostor za pohranu unutar ili ispod stola?
 • Koliko bi trebalo biti učinjeno u samoj izgradnji?
 • Jesu li planirane dvije do četiri stolne noge ili podloga?
 • Koje građevinske i građevinske radove treba provesti?
 • Postoji vanjski utjecaji koji zahtijevaju posebne dizajne (vlaga, pokret, mogućnost pohrane)

Materijali U principu, bilo koji tvrdi materijal koji se može spojiti s drugim komponentama dolaze u obzir. Malo je važno je li materijal korišten ili korišten. Mnogi ljudi posebno koriste recikliranje stola za kavu i izrađuju novi stol za kavu od recikliranih radnih komada.

Uobičajeni primjeri za Upcycling koristite stare palete Odbačena voća kutije, prazne pijan vino kutije i polovni drvo svih vrsta. Moguće su i ovdje ostatak staklene i kamene ploče, čelika i listova, a neki prikazivali robe široke potrošnje kao što su putne torbe, (oglašavanje) ploča , Rattankörper

dizajn i mogućnosti oblikovanja prilikom izgradnje stolić za kavu, mnoštvo dizajnerskih varijanti mogu biti izabrani, koji su, naravno, prilagođena izabranih dostupnih materijala i oblika. Tipične masivne i "složene" verzije mogu se sastaviti iz paleta ili drvenih kutije.

Izmjene mogu biti pojedinačne palete pohranjene na stolnim nogama. Tako se može stvoriti ispod gornjeg prostora za pohranu, koji se praktično može koristiti pomoću povučene međuploče. Na vrhu palete, stavljanje ploče zatvara razmak letvica. Prozirna staklena ploča prima izgled palete, samoproizvedeni stolić od drva ili kamena pokriva podstrukturu.

Stolne noge mogu se koristiti od dvije do četiri komada. S dvije noge, mora se stvoriti relativno velika površina podloge kako bi se osigurala dostatna stabilnost. Posebno za asimetrične i zaobljene oblike površine, tri stola noge mogu stvoriti atraktivan i zanimljiv izgled. Klasične četveronožne potpornje omogućuju osjetljive metode gradnje, u kojima se, na primjer, umjetnički bravari ili okretno drvo mogu hraniti.

Masivni ili filigranski stil

Postoje dva stilova za odabir vizualnog efekta. Stola za kavu može biti naglašena, plemenita i filigrana ili čvrsta, stabilna i rustikalna. Mješoviti oblici su proizvoljno izvedivi ovisno o osobnom ukusu, postojećoj kreativnosti i materijalima.

Stolna ploča igra presudnu ulogu u dizajnu. Prilikom odabira i oblikovanja može stvoriti zaslon privatnosti na podstrukturi ili naglasiti cjelokupni izgled. Staklene ploče mogu se lako održavati i dobiti perspektivu. Preporuča se minimalna debljina od dva centimetra zbog utovara i stabilnosti.

Ako se kao stolni sloj koriste pokriveni materijali, kao što su mramor ili druge kamene ploče ili drvo, mogu se prikriti bilo kakvi optički nedostaci podstrukture, pogotovo u području upcikliranja. U dizajnu površine mogu se zamisliti svi oblici obrade, koji se ne suprotstavljaju uporabi kao zaustavljanja posuda za piće. Na raspolaganju su lakirane, obojene, tapecirane, pjeskarene, nauljene, voskom i žbukane površine.

Izuzetan dizajn i materijalne ideje

Stol za kavu izrađen sam po sebi može se koristiti za stvaranje jedinstvenog i izvanrednog dizajna interijera umjetničkog djela. Primjerice, jedan američki hobist imao je svoje stare olupine u kubu koja je mjerila pedeset centimetara u novinama. Visoka težina osigurala je dobru stabilnost postolja kao stola na kojoj je teška, bezbojna staklena ploča otkrila pogled na ostatak svojeg bivšeg vozila.

Skulpture se mogu koristiti za stvaranje ekstravagantnih podstruktura. Dok je postavljanje staklene ploče skoro puzanje na ležanje, ležanje ili sjedenje figure, drugi motivi mogu se maštovito mijenjati. Najveći zanatski zahtjev je izgradnja skladišta na stolu, koja nije samo stabilna, već i izgleda dobro.

Savjeti i trikovi Instaliranje jednog ili više izvora svjetlosti može dodati izvanredne efekte na vaš stolić za kavu. U kombinaciji sa staklom ili smolom, eventualno s inkluzijama, stvorite upečatljiv i impresivan ukras stolova.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar