Izgradnja donjeg za oplata

Izgradnja Ne dostupna samo na održivosti, ali i za stabilnost drvenih terasa terase Odabir pravog drva i nadasve ispravan obrada u podlozi je odlučujući. Saznajte što tražite u podzemnoj željeznici svoje terase ovdje.

Pozadinske informacije

Svaka postavljena drvena terasa treba odgovarajuću podstrukturu. Obično je izrađen od drva i postavljen kao stabilna struktura.

Ovdje, s jedne strane, vrsta drva je odlučujuća, ali i ispravna metoda gradnje. Inače, održivost terase nije ispravno osiguran, ili Podloga može - unatoč općenito vremenske drveta - trunu prerano ili napadnuti od štetnika.

Pravo vrsta drva za supstrukcija

drvo se dijeli na tzv rizičnih klasa koje određuju stupanj otpornosti na atmosferske utjecaje i štetnika. Ako je moguće, treba koristiti konstrukciju drvene podloge kategorije opasnosti 3 ili 4.

To uključuje ne samo tropske šume kao što su tikovina ili Bangkirai koje su već, naravno, vrlo otporna na vremenske utjecaje i štetočina otporan, ali i neke autohtone vrste kao što su Douglas jele ili ariša. Za trajnost, sadržaj smole je presudan. Takozvani sapwood ne smije se koristiti na svim vrstama drveta, jer je vrlo osjetljiv na vlagu. Među netretiranim šumama, Douglas jela nudi daleko najbolju vrijednost za novac.

izbjegne pravi dizajn

Svakako treba graditi potkonstrukciju izravan kontakt između drveta i zemlje - što je praktički garancija brzog propadanja. Isto tako, izravni kontakt dviju šuma treba izbjegavati što je više moguće, budući da ovdje može doći do zagađenja vode. Ali to nije uvijek moguće izbjeći.

Drvo podstrukture ne bi smjelo doći izravno u zid, već bi se trebalo odvojiti od sloja bitumena. Ovo također već u osnovi produžuje život terase.

korak-po-korak

  • za podkonstrukcije na plastični osnovni
  • kvadratnih drva za kut podstruktura
  • i ravne utikača vijaka
  • učvršćivanje materijala za podstruktura
  • plastični osnovni
  • akumulatorski izvijač
  • traka
  • razina
  • prikladnom pile za kvadratni drvo
  • kalkulator i milimetarskom papiru za planiranje

1. Dizajniranje planiranja

Prije izvršenja, točan plan je potreban u svakom slučaju. Obavijestite prvo, u kojem dimenzije možete dobiti kvadratna građa bjelika moguće - Douglas dolazi u mnogim pilanama vrlo jeftini, a osobito u velikim veličinama do šest metara.

Provjerite ranije i još jednom kako izvediv vaša pozadina, i provjerite postoji veća nosivost od nabijenog šljunka krevet ili tankim betonskim prije sloju.

Zatim nacrtati precizan plan za potkonstrukciju i izračunati potrebne duljine i ukupna potrošnja drva za potkonstrukciju.

2. Rezanje

Prema vašem planu dizajna, prvo izrežite longitudinalne grede svoje strukture točno, zatim križne konektore. Ovisno o dizajnu, mogu također biti potrebne mitre.

treći instalacija podloge

Umetnite bočnu ogradu u planiranom razmak, i vijak cross konektor vašeg nosive konstrukcije s kutna priključcima i eventualno uzdužnih konektori čvrsto. Ovdje radite što je točnije moguće.

Kad se konstrukcija uviri, provjerite cijelu konstrukciju s razinom duhova i ponovno poravnajte točno. Zatim pričvrstite plastičnu bazu na dizajn i podesite visinu, tako da je otprilike jedan do dva rezultata u vlasništvu gradijent - to je jedan do dva centimetra visine po širini metara.

4. Pričvršćivanje strukture

Ovisno o tome gdje točno gradite svoju terasu, morate staviti podgrađu na zid kuće. Prije prijama postavite vodonepropusni sloj za oslobađanje, kao što je bitumenska boja.

Ne morate nužno popraviti plastične baze - težina drvene konstrukcije čini terasu tako stabilnom.

Savjeti i trikoviAko vam se ne sviđa lagano "plutajući" osjećaj da plastične baze posuđuju na vrt, možete alternativno koristiti betonske postolje. To nije uvijek lako dobiti i treba ih priložiti.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar