Kettle avkalkning med ättika

Vattenkokare är extremt benägna att förkalkning. Naturligtvis finns det flera sätt att avkalka. Men här vill vi förklara varför avkalkning vattenkokaren föredras av ättika eller vinäger väsen.

Kranvatten och avkalkning

Fler och fler hushåll hittar idag en vattenkokare. I Tyskland har kranvattnet hela dricksvattenkvaliteten. Detta är anledningen till att vattenkokare huvudsakligen är fyllda med kranvatten. Om du inte har ett högt prissatta vattenkokare med kalkfilter, hör därför avkalkning regelbundet underhåll runt vattenkokare.

Frekvens Hur ofta behöver avkalkning enhet avkalkning

beror på vattenkvaliteten på din webbplats. Vattenverket kommer att informera dig på begäran av hårdheten och vidare sammansättningen av kranvattnet. För att avkalka vattenkokaren borde du inte använda en avkalkare från marknaden. På så sätt kan du, även med noggrann sköljning av vattenkokaren, undvika att konsumera aggressiva kemiska komponenter.

Medel att avkalka vattenkokaren

Du bör helst använda "naturliga" hemmetoder. Dessa inkluderar följande medel för avkalkning:

  • vinäger och ättika
  • citronsyra bakpulver och bakpulver

Varför citronsyra inte är lika väl lämpad för avkalkning

bakpulver och bakpulver kan kombineras med vinäger. Mestadels används emellertid ättika, ättiksyra och citronsyra. Citronsyra är i grunden bra för avkalkning, men ger en verklig nackdel. Vattnet blandat med citronsyran får aldrig värmas upp.

Vattnet för avkalkning måste vara kallt, det måste vara extremt ljummet. Annars kommer det att finnas en kemisk process på kalciumavsättningen. Med varmt vatten omvandlas kalciumfyndigheterna under påverkan av citronsyra till kalciumcitrat. Kalciumcitrat är praktiskt taget oupplösligt. Av samma anledning bör citronsyra inte användas på kaffemaskiner eller tvättmaskiner. Ent Descale vattenkokaren med ättika eller vinäger Essens är därför alltid att föredra för ättika. Effekten är densamma, förutom att lukten av ättika kan vara lite irriterande. Essigessenz används som ättika, bara att detta måste spädas ut. Delvis vinäger ange fyra delar vatten, så en blandningsförhållande vinäger / vatten av 1: 4. Ent Hur man avkalkar vattenkokaren

Du kan lägga ättikan i spjället. Det räcker om området kring värmeelementet är helt nedsänkt i ättika. Värm sedan ättika och låt det svalna. Låt ättikan fungera i ungefär två timmar. Häll sedan av ättikan och skölj vattenkokaren ordentligt. Innan du kokar vatten för te eller kaffe med apparaten igen, bör du göra två till tre "tomgångar", vilket innebär att koka vatten ofta utan att konsumera det.

Tips & TricksBei några vattenkokare förfallodagen kan meddela bokstavligen byta filter. Detta är fallet när vattnet tar längre tid och längre för att nå önskad temperatur. Men även om vattenkokaren visslar, är det ofta ett tecken på att enheten måste avkalciseras.

Dela med vänner

Lämna din kommentar