Waterzuivering voor trekking en outdoor

Wanneer wandelen of trekking, de drinkwatervoorziening is een niet te onderschatten probleem. Water moet ofwel worden gedragen of aangepast op de weg. Hier kunt u in detail zien welke mogelijkheden er zijn voor waterbehandeling onderweg, en welke voor- en nadelen zij tot in detail hebben.

voordelen van waterbehandeling go

Voor wandelaars en trekkers, de aanvoer van drinkwater is vaak een gewicht probleem zijn al nodig zijn voor een paar dagen per persoon minimum van twee liter drinkwater per dag. De watervoorziening voor een vierdaagse tour is - in de veronderstelling van weinig transpireren - minstens acht tot tien liter. Dit betekent al een gewicht van 8 - 10 kg tijdens een vierdaagse tour, die per persoon moet worden uitgevoerd.

In de meeste gebieden zijn er onderweg veel bronnen van water, waar de voorraden kunnen worden bijgevuld. In de meeste Europese regio's hoef je in de regel nauwelijks meer dan één dag water te nemen, vaak zelfs minder. De resulterende enorme gewichtsbesparing maakt trekking gemakkelijker.

U hoeft dus geen Ultralichte Trekker te zijn om op watervoorziening te vertrouwen.

risico's in het water

Elke water, zelfs vanuit een ogenschijnlijk heldere en schone bron kan moeilijk kiem geladen. Zelfs een enkel dier dat in het water ligt, kan een rivier voor een lange afstand langs de rivier in een zeer gevaarlijke bacteriebouillon veranderen. Ook in afgelegen gebieden verontreinigingen kunnen ook worden uitgevoerd in het water of kan resten uitwerpselen, pesticiden of meststoffen aanwezig zijn.

Omdat dit gevaar niet kan worden uitgesloten in principe geen water om te worden beschouwd als in rekening gebracht, en minstens zo microbieel besmet. Alles wat geen kraanwater is, heeft geen gegarandeerde kwaliteit!

De meest gevaarlijke zijn:

  • colibacteriën via de uitwerpselen in het water bron
  • bacteriën, ziekteverwekkers en afbraakproducten rottende karkassen
  • in het water chemicaliën, pesticiden of herbiciden of andere chemische stoffen

Voorbereidingsmethoden

In principe heb je tussen een desinfectie en filtratie of ultrafiltratie van de Onderscheid drinkwater. Hoewel

Een zuivere ontsmettingsmiddel wellicht voldoende zijn om ziekteverwekkers zoals virussen of bacteriën te doden, ze verwijderd, maar geen schadelijke chemicaliën en niet alle eiwit stoffen die mogelijk gevaarlijk kan zijn voor het lichaam. Bovendien kan het resultaat nooit worden gecontroleerd, niet alle methoden zijn honderd procent betrouwbaar is, zelfs als de UV-desinfectie betrouwbaar met draagbare apparaten zoals de SteriPen goed kan worden beschouwd.

De voorkeursmethode is daarom altijd ultrafiltratie. Draagbare waterfilters hebben filterporiën van 1 - 2 micron en filteren dus ook bacteriën en ziektekiemen uit. Een extra sterilisatie is niet vereist. Voor zwaar bewolkt water kan voorfilteren met een actieve koolstoffilter nuttig zijn. De meeste apparaten voor gebruik buitenshuis hebben dergelijke voorfilters, die op dezelfde manier worden geïnstalleerd. Anders kunt u het water in een put even bezinken om de grovere ingrediënten te scheiden.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter