Ekološko soba klima vrijedan: vapno boja na zemljanoj žbuke

Pregradnja nema zagađivača, bez plastike, bez smrdljive otapala: Naši preci još znao cijeniti prirodne građevinske materijale koji su u divljini, da tako kažemo pravo pod nos! O difuzijskim otvorenim zidovima u to vrijeme nije bilo govora, zgrade su se ponašale jednostavno u biti umirujuće i prozračne. Glina i vapno ponovno postaju fokus domaćih graditelja.

Prednosti vapna boje i gline žbuke

što je dobro, vratiti ne samo eko-nakaze znam u modernim vremenima čvrsta glina žbuka u tradicionalnom stilu znaju cijeniti, ali i dobro informirani ljudi s radošću prirodnog, zdravog življenja.

vapno boja čini se vrlo dobro uklapaju u glinenoj žbuke, oba materijala očekuju sa svojstvima koja nemaju za ponuditi bilo umjetno stvorene proizvoda:

  • oni vade na ekološki prihvatljiv način.
  • Biorazgradivi su. Ponašaju se difuzijom.
  • Oni reguliraju unutarnju klimu na prirodan način.
  • Ne emitiraju onečišćujuće tvari ili otapala.
  • U praksi se pokazuju nevjerojatno dugotrajnim.
  • Dostupni su pri relativno niskim troškovima i mogu se proizvesti i ručno.
  • Zbog svoje visoke pH vrijednosti, boja vapna također štiti od plijesni rast - bez ikakvih kemikalija.
  • Da li lime boje na gline žbuke?

Sada, naravno, još uvijek postoji pitanje u sobi: Da li lime boja traje na plastičnoj gipsi? Budući da su naši djedovi i njihovi preci uspješno ujedinili ova dva materijala, može se pretpostaviti da su vapna i glina uspješni tim.

Međutim, tijekom obrade imajte na umu sljedeće: Površina mora biti čvrsta, stabilna i suha u svakom slučaju; slomiti površine moraju se popraviti prije slikanja.

Ako je vaša glinena žbuka jako upija, prvo ga premazite s jako razrijeđenom bojom od vapna kako bi se smanjila njegova upijanja. Tek kad je žeđ podloge dovoljno zadovoljan, pravi premaz slijedi.

Savjeti i trikovi Koristite što je više moguće čisti vapnena vapnena boja na plastičnoj gipci, a ne lime-kazein boja. Kazein se obično osuši prilično tvrdo i zbog toga može izazvati lom na mekoj glini. Čisti vapnenac čini bolje podzemnim pokretima.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar