Izrada srebrnog čelika - to je učinjeno

Poznati čelik od krom-vanadija, koji se nekad zvao srebrni čelik, čini rad vrlo lako. Što se radi na uređivanju, možete naučiti u ovom postu.

Trgovina oblika srebrnog čelika

Srebrni čelik je u osnovi isporučen samo kao okrugli ili kvadratni čelik. Površina je uvijek polirana i polirana. Ovaj rad će se provesti nakon obrade čelika.

Postavljanje tvrdoće

Maksimalna dostižna tvrdoća srebrnog čelika je 64 HRC (Rockwellova tvrdoća). To je ekvivalent vrlo kvalitetnom japanskom nožnom čeliku koji se koristi za tradicionalne mačeve.

Tvrdoća srebrnog čelika može se vrlo precizno namjestiti između 60 i 64 HRC procesom otvrdnjavanja.

Stvrdnjavanje

Temperatura za kaljenje ovisi o tome je li ga ugasena uljem ili vodom. Odstranjivanje uljem trebalo bi, međutim, biti provedeno samo za radove čija je debljina materijala manja od 8 mm. Temperatura otvrdnjavanja je tada 810 ° C - 840 ° C.

na gašenje vodom (većim debljinama), temperatura otvrdnjavanja

kaljenja je samo 780 ° C do 820 ° C,

Nakon procesa sušenja, mora pokrenuti izradak. Temperaturna temperatura omogućava vrlo visoku podešavanje sljedeće tvrdoće. Što je temperatura kaljenja viša, to je niža konačna tvrdoća srebrnog čelika, kao što je prikazano u donjoj tablici.

temperiranje temperature konačna čvrstoća izratka (= u HRC Rockwell tvrdoće)
100 ° C64 HRC
200 ° C63 HRC
250 ° C62 HRC
300 ° C60 HRC

mogućnosti obrade

srebro čelika obično prilično dobro. Zbog velike tvrdoće, pojedinačna obrada može biti teška. To se, na primjer, odnosi na navijanje u okruglu čeličnu šipku od srebrnog čelika. U većini slučajeva nećete dobiti puno daleko od običnih slavina, ali trebate profesionalnu klupu CNC-a.

Glodanje tvrdog materijala obično je moguće samo uz prikladne alate koji također mogu nositi s tvrdoćom materijala. Stvrdnuti srebrni čelik jedva se može urediti s datotekom.

Savjeti i trikoviSilverni čelik može se kupiti nestvarno. Nakon što je stvrdnjavanje i kaljenje je apsolutno neophodno. Temperatura žarenja za srebrni čelik iznosi 710 ° C - 750 ° C, a čelik se polako hladi u toplini.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar