Rørnøkkel korrekt - slik fungerer det

Rørnøkkel er standardutstyr i alle DIY verktøykasser. For hva det er ment, hvordan du bruker det riktig, og hvordan du skal prioritere riktig, vil du lære i detalj i dette innlegget.

Anvendelsesområder for rørnøkkel

Rørnøkkel, også kalt "Svensk", er beregnet på alt arbeid på rør og rørsystemer. Forskjellen mellom den såkalte "munnsverige" og den såkalte "skrå sverden" kan lett forklares. I munnen er sverige posisjonen til ryggkjeven munn 90 °, i skrå sverige, imidlertid 45 °. M En munnsvegg er best brukt til å bruke raske, enkle nøtter. På den annen side, hvis man forsøker å arbeide hovedsakelig med runde festninger, bør man hellere ta seg til skrå sverige. Om nødvendig, men du kan bruke begge til alle formål.

For større tang, er rett kinn og munn svensker det mest fordelaktige. S-formede buede kjever er best funnet for gripende gjenstander og det meste av det skråte sverige.

Hendelmekanisme

Hendelmekanismen til en rørnøkkel er selvfølgelig jo større jo lenger rørnøkkel er. De lengste vanlige modellene har en lengde på 70 cm, men vanlig lengde er vanligvis mellom 20 og 30 cm.

I tillegg har de motstående gripende tennene, som "biter" i røret, også en støttevirkning på rørnøkkelen. Rørene er litt dented - derfor bør du alltid få litt følelse når du griper, ellers kan du ødelegge rør når du bruker tøff kraft.

Håndtaksmekanismen betyr at du må bruke betydelig mindre kraft når du slår på og av muttere.

Tips og triks Hvis du trenger å ta skiftenøkkelen oftere, er det verdt å vurdere å kjøpe en enkelthånds skiftenøkkel. Den kan betjenes enkelt og veldig enkelt med en hånd, noe som i mange tilfeller gjør det lettere å jobbe. Forresten er en vannpumpetang

nr. Rørnøkkel og har et helt annet applikasjonsområde!
Del med venner

Legg igjen din kommentar