Fixarea gabioane - așa se face în mod corect

Cu fundație, fără fundații, beton în sau nu - incertitudinea atunci când înființarea și mai presus de toate atașarea gabioane este adesea mare. Când, unde și cum trebuie să fie fixat un gabion și cum funcționează corect, veți învăța în detaliu în acest post.

Fundamentele de beton pentru gabioane

Există incertitudini cu privire la momentul când o fundație concretă pentru gabioane este obligatorie și când poate fi eliminată. Nu există un răspuns valid definitiv la întrebare, deoarece întotdeauna depinde de natura subsolului și capacitatea de transport a subsolului respectiv.

Fără o fundație de beton, totuși, în nici un caz, dacă

  • gabionul este mai mare de aproximativ 100 cm
  • gabionul este mai îngust decât aproximativ 30 cm

În aceste cazuri, trebuie creată o fundație. Pentru substraturile cu o capacitate de sarcină mică corespunzătoare, acest lucru poate fi și cazul gabionilor mai mici. De asemenea, asigurați-vă că utilizați o calitate suficientă a betonului pentru fundație (cel puțin gradul B 15). Ancora Anker (furnizată de obicei de producător) sau tuburile de schelă trebuie apoi încorporate în fundație (la intervalele recomandate sau prescrise de producător). În principiu, coșul de gabion este atașat la ele din nou.

Coloane Gabion

Într-o coloană gabionă, este recomandabil să se creeze o fundație de beton (și ancorarea la un post turnat). Acest lucru previne de asemenea căderea coloanei atunci când cineva o lovește. În caz contrar, cineva ar putea fi rănit.

Garduri Gabion

Trebuie întotdeauna să amplasați un gard de grădină mai mare și mai presus de toate pe o fundație de beton și să-l fixați cu ancore. Acest lucru crește stabilitatea gardului și este întotdeauna recomandat.

Elemente de gabion liber

De regulă, trebuie doar să plasați coșuri individuale, pe o suprafață solidă (de exemplu, dale de grădină, în cel mai mare format posibil - de la aproximativ 30 x 30 cm). Dacă doriți, de asemenea, să fixați coșul liber, puteți, în acest caz, un post din lemn sau fier pur și simplu să lovească pământul.

Sfaturi și trucuri Întotdeauna asigurați-vă că sunteți pe deplin în echilibru înainte de a atașa coșul de gabion la postul de suport! Nu trebuie să umpleți un coș care să nu fie chiar și perfect orizontal.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul