Cum să extindeți conexiunea la apă

În unele cazuri este necesară extinderea unei conexiuni de apă existente, deoarece trebuie conectate dispozitive suplimentare. Cum să faceți acest lucru, la ce să vă gândiți și unde pot apărea probleme, puteți citi în acest post.

Schimbări în instalațiile de apă potabilă

În principiu, este reglementat prin lege că modificările la instalația de apă potabilă pot fi efectuate numai de către companiile specializate corespunzătoare. Trebuie să fie o unitate autorizată, care este, de asemenea, înregistrată în registrul relevant.

Acest lucru se aplică și extinderii conexiunilor de apă. Ca un laic nu ar trebui să meargă la lucru cât de mult posibil, dar lăsa munca la o companie specializată. Cine dăruiește chiar și la legătura cu apă, și apoi are o pierdere, poate să presupună în siguranță că asigurarea în acest caz nu va fi milostivă.

Opțiuni de extindere pentru conectarea la apă

În funcție de necesitatea unei conexiuni la apă rece sau fierbinte în plus, în principiu trebuie înlocuită doar supapa respectivă. De asemenea, în unele cazuri este posibilă șuruburile T, dar trebuie să aveți grijă să sigilați corect conexiunile.
Presiunea apei în țevile de instalare a casei se ridică la mai multe bare, prin urmare o etanșare profesională este indispensabilă. O firmă înșurubată a echipamentelor este importantă în acest caz.

Cel mai des intalnit motiv pentru care o conexiune la apa ar trebui sa fie extinsa este daca o masina de spalat vase si o masina de spalat vor fi conectate la o singura linie in bucatarie in acelasi timp. În principiu, refacerea conexiunii cu apă este posibilă fără probleme.

În acest caz, totuși, conexiunea de canalizare prezintă probleme. Dacă mașina de spălat vase și mașina de spălat rufe - într-o bucătărie strânsă - sunt așezate unul peste celălalt, este esențial să se evite ca apa uzată din mașina de spălat vase să fie împinsă în mașina de spălat. În majoritatea cazurilor, va fi necesară instalarea unei supape de reținere aici. În nici un caz nu trebuie să faceți o astfel de muncă - evaluarea a ceea ce trebuie să fie și ce fel de echipament de instalare este necesar aici poate fi făcut numai de către un profesionist. El alege apoi materialul potrivit și se asigură că totul funcționează așa cum ar trebui. De altfel, o problemă similară apare atunci când mașina de spălat și uscător sunt așezate unul peste celălalt în baie. Dacă uscătorul are un furtun de evacuare și ambele dispozitive sunt conectate la un canal de evacuare, trebuie să aveți grijă aici cum funcționează furtunurile de scurgere și asigurați-vă că nici o apă de uscare nu este forțată în mașina de spălat. Verificați supapele, de asemenea, prevenirea recontaminării instalației de alimentare cu apă potabilă.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul