cancer renal

Tumorile maligne din rinichi devin adesea observabile cu întârziere. Simptomele posibile includ dureri de spate și sânge în urină sau plângeri nespecifice cum ar fi oboseala, febra și pierderea în greutate. În fiecare an, peste 15.000 de persoane din Germania contractă cancer în rinichi și în tractul urinar. Mai presus de toate persoanele în vârstă între 65 și 75 de ani sunt afectate.

Dezvoltarea cancerului de rinichi

Nu există tumori renale, dar țesutul canceros poate fi foarte diferit. În zona renală, 85% dintre carcinoamele renale sunt prezente la adulți și la copii predominant tumori Wilms. Modificările maligne ale bazinului renal nu provine din celulele renale, ci din membrana mucoasă a tractului urinar și, astfel, corespund cancerelor care apar preponderent în vezică.

La fel de diverse ca țesutul de origine sunt cauzele posibile; Adesea, cu toate acestea, ca și în cazul altor tipuri de cancer, nu se găsesc declanșatori specifici. În principiu, pot fi concepute diverse mecanisme, de exemplu, factori fizici, chimici, hormonali și infecțioși; Cancerul de rinichi este, de asemenea, o componentă ereditară. În plus, există un număr de factori cunoscuți pentru creșterea riscului de cancer renal:

  • Cel mai important factor de risc este fumatul regulat. Rinichii filtrează zilnic substanțe nocive din sânge, inclusiv cele care trec în sânge atunci când fumează țigări, țevi sau trabucuri. Contactul constant cu acești poluanți cancerigeni dublează riscul de a dezvolta cancer renal.
  • Același lucru este valabil și pentru utilizarea pe termen lung a analgezicelor. Cu toate acestea, medicamentele care conțin fenazină, în care cancerul de rinichi a fost deosebit de răspândit, au fost retrase de pe piață timp de mai mulți ani.
  • Un alt factor de risc este obezitatea - mai ales la femei (probabil datorită schimbării hormonale cauzată de aceasta); la bărbați, tipul de distribuție a grăsimilor este mult mai probabil să joace un rol.
  • Nivelul ridicat al consumului de alcool, o dietă bogată în grăsimi, o cantitate prea mică de lichide (datorită scăderii reduse a rinichilor și a unei concentrații crescute de substanțe nocive) și a anumitor boli congenitale cum ar fi rinichii chistice sau disfuncția cronică a rinichilor, pare să crească riscul de cancer renal.
  • Măsura în care substanțele cum ar fi hidrocarburile halogenate sau cadmiul joacă un rol, în special în ocupațiile care sunt frecvent expuse acestora, nu a fost clarificată definitiv.

Simptomele cancerului de rinichi

Din păcate, reclamațiile apar adesea cu întârziere și sunt mai degrabă nespecifice. Urmatoarele semne trebuie clarificate prompt de catre un medic:

  • Sânge în urină: sângerarea nu este întotdeauna recunoscută ca atare - uneori urina este mai întunecată decât de obicei. Femeile dezinformează, de asemenea, semnele menopauzei. Unele sângerări nu pot fi detectate cu ochiul liber, ci numai cu ajutorul benzilor de testare.
  • Mai degrabă o durere unilaterală la nivelul flancului poate fi semne de cancer renal, mai ales dacă există o îngroșare palpabilă.
  • Simptomele nespecifice care persistă o perioadă lungă de timp și pentru care nu poate fi identificată nicio cauză, cum ar fi oboseala constantă, atacurile nocturne ale transpirației, fluctuațiile tensiunii arteriale, nivelurile ridicate de calciu, pierderea în greutate și problemele intestinale pot indica boli cronice inofensive, dar și grave.
Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul