Pilates-oefeningen voor buikpijn

Pilates is het ideale trainingsprogramma voor mensen die vaak last hebben van buikpijn en krampen. Het speciale aan de oefeningen is de specifieke interactie van lichaam en geest. Aan de ene kant spelen goede ademhalingstechnieken en ontspanning een grote rol, aan de andere kant wordt de "krachtpatser", dat wil zeggen, de hele spierstelsel van het midden van het lichaam versterkt. De vijf oefeningen die op regelmatige basis worden getoond, kunnen helpen om buikpijn te voorkomen en ongemak te verlichten, zelfs in het acute geval.

Tips voor een goede ademhaling

In principe moet de inademing altijd diep in de buik zijn, zodat de ribben naar de zijkant open gaan, naar voren en naar achteren. Terwijl je uitademt, trek je de navel zo diep mogelijk naar binnen en span je de bekkenbodem aan. Belangrijk: adem tijdens het sporten gelijkmatig in, adem niet in en adem nooit in. Omdat zelfs geconcentreerde ademhaling ontspanning biedt.

De krachtpatser

Alle Pilates-oefeningen activeren de krachtpatser. werk, terwijl

  • de transversale buikspieren
  • de binnenste en buitenste schuine buikspieren
  • de rechte buikspieren
  • de bekkenbodemspieren

samen op volle snelheid.

"The Hundred"

"Die Hundert" is een klassieker onder de Pilates-oefeningen. Til de benen in rugligging in een hoek van 90 ° en adem diep. Terwijl je uitademt, til je tegelijkertijd je hoofd, schouders en armen op en span je je maag. Beweeg nu je armen op en neer, ritmisch in en uitademend. Leg vervolgens je armen en bovenlichaam tijdens het uitademen op de vloer, leg de ene na de andere benen neer en ontspan even. Herhaal deze oefening 1 tot 2 keer. Variatie: buig in een liggende positie slechts één been 90 °, trek het andere been uit.

"The Shoulder Bridge"

Haal diep adem in liggende positie met je benen rechtop. Bij het uitademen rol je het bovenlichaam op zodat de dijen, heupen, buik en ribben een lijn vormen. Bij de volgende inademing, strek je je linkerbeen omhoog en laat je het naar je dijen zakken terwijl je uitademt naar het niveau van je heupen. De lichaamsspanning wordt vastgehouden. De volgende keer dat je weer inademt, til je het been verticaal op. Herhaal dit drie keer, draai dan het linkerbeen uit en ga verder met het rechterbeen.

"Rollen als een bal" - Afbeelding 1

"Rol als een bal". Zit rechtop, benen zijn gekleed. Plaats je handen op je linker en rechter knieën. Adem diep in de borst en strek je rug heel lang. Activeer de krachtpatser tijdens het uitademen, trek de navel naar binnen en rond de lendewervels af.

"Rolling like a ball" - Afbeelding 2

Rol terug met inademing, behoud de ronde vorm, zoals een bal. In de achterste stand staan ​​de schouderbladen in contact met de grond, het hoofd blijft in de lucht. Met de volgende uitademing kom je terug naar de startpositie, de oefening begint vanaf het begin.

"Rollen als een bal" - Afbeelding 3

Met de volgende uitademing kom je terug naar de startpositie, de oefening begint vanaf het begin.

"Oversteken"

Leg plat op je rug met je handen onder je hoofd. Haal diep adem en til je rechterbeen 90 graden op bij de volgende keer dat je uitademt. Adem weer in in deze houding. Bij de volgende uitademing verhoogt u het bovenlichaam diagonaal ten opzichte van de rechterknie, trek het linkerbeen uit. Verander de pagina bij de volgende inhalatie.

"Support bridge" - afbeelding 1

Zittend met uitgestrekte benen. Terwijl u uitademt, leun achterover met uw bovenlichaam, armen in steun. Bij het inademen til je de heupen op zodat het lichaam een ​​lijn vormt.

"Support bridge" - afbeelding 2

Bij de volgende uitademingslift strekt het rechterbeen zich uit en laat het weer zakken bij het inademen. De lichaamsspanning wordt vastgehouden. Hef je been op bij de volgende keer dat je uitademt. Herhaal dit drie keer, laat vervolgens het rechterbeen weer zakken en ga verder met het linkerbeen.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter