Groef zagen - dus de renovatie

gaat opnieuw en opnieuw, zelfs in de benarde situatie om naar behoefte op een werkstuk een groef. Welke hulpmiddelen hiervoor optimaal zijn en hoe u desgevallend ook kunt helpen, kunt u in dit artikel in detail lezen.

voordeel groeven

groeven vereist voor verschillende doeleinden:

  • tot maximaal 90 graden gecentreerd op andere plank
  • een kabel in een plank gelegd worden gebracht, bijvoorbeeld een houten plank
  • een uittrekblokkering produceren
  • enz

routers

The Het maken van een groove gebeurt meestal met de router. Afhankelijk van de prestaties en fabrikant kunnen routers behoorlijk verschillen in prijs. De prijzen variëren van ongeveer 50 - 80 EUR voor al behoorlijk goede apparaten tot 500 EUR en meer voor professionele apparaten.

De aankoop is meestal de moeite waard, omdat routers een zeer universeel hulpmiddel zijn. Naast de groeven kan ook molen randen en profielen zeer nauwkeurig, de meeste routers zijn ook heel goed voor kopieerfrezen. De werkresultaten zijn daardoor zeer nauwkeurig.

groef frezen met de router - stapsgewijze

    • houten plank
    • router geschikte frees

eerste stand van de groef nauwkeurig bepalen en markeren

werkstuk vormsluitend gespannen zodat het niet kan verschuiven. Markeer de positie en het verloop van de groef met een potlood. Zet de router met vallen en opstaan ​​op en positioneer de rip fence in een geschikte positie.

2. De router voorbereiden

Monteer de gewenste router op de router. Stel de juiste freesdiepte in. Selecteer de juiste snelheid. Fräs 3. Frezen

Schakel de router in (druk daarvoor eerst op de inschakelvergrendeling). Laat de klemhendel los. begeleiden braam in de houten plank en druk op de router snel op de geleider entlangbewegen.Am einde klemhendel en lood snijder van het bord. Schakel de snijplotter weer uit.

Belangrijk bij het frezen

Bij het frezen is het belangrijk om, indien mogelijk, in coördinatie met de houtvezels te frezen. Dit zorgt voor aanzienlijk betere en schonere freesresultaten zonder het materiaal te rafelen of te scheuren.

Alternatief voor het maken van een eenvoudige groove

In principe werkt niets als veilig en visueel perfect als een router. In noodsituaties als er geen router is bij de hand en je alleen nodig snel een groove, kunt u ook boren met de boor kleine gaatjes naast elkaar.

Vervolgens "verbindt" u deze gaten door de boor eenvoudig van gat naar gat te duwen. Het resultaat is visueel meestal niet leuk, maar indien nodig bruikbaar, bijvoorbeeld om een ​​kabel door een bord te leggen.

Tips & trucs Een router is ook handig voor het aanpassen van de randen van zelfgemaakte meubels. Het is een echt universeel apparaat met verschillende gebruiksmogelijkheden. Ook voor houtverbindingen kunt u de router goed gebruiken.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter