Mixer in de douche - zodat het gebouw gaat

In thermostatische mengkranen in de douche je natuurlijk in de eerste plaats het op de juiste temperatuur-regulering van kalibreren hebben. Pas dan komt water op de ingestelde temperatuur uit de kraan bij een temperatuurinstelling. Hoe dit werkt, laat je dit bericht zien.

Thermostatische mengkranen

Sommige mengkranen hebben een temperatuurkiezer. Dit maakt het mogelijk om de watertemperatuur op een schaal in te stellen. Een thermostaat die in de mengkraan is geïnstalleerd, houdt de watertemperatuur constant op de ingestelde waarde.

Instelling en kalibratie

Om ervoor te zorgen dat de ingestelde waarden overeenkomen met de werkelijke watertemperatuur, moet de mengkraan - en met name de temperatuurregelaar - eerst worden gekalibreerd. Hoe u dit moet doen, zie de volgende instructies. Merk op dat de procedure voor het mixen van taps van verschillende fabrikanten enigszins kan verschillen - maar de basisprocessen zijn altijd hetzelfde.

ingesteld en de mixer kalibreren - stapsgewijs

    • mixer met thermostaat in de douche
    • kleine schroevendraaier thermometer

1. Bereid het water het volume, de temperatuurregelaar maximaal. Laat het water ongeveer een halve minuut lopen totdat de watertemperatuur zijn maximum bereikt. Water kan dan weer worden uitgeschakeld.

2. Stel de afstelspil af

Verwijder de hendel van de temperatuurregelaar (volg de instructies van de fabrikant!). Schroef de stopstop van de temperatuurregelaar of schroef hem los. Het is een kleine koperen spil zichtbaar. Met behulp van deze schroef kan de temperatuurinstelling worden gewijzigd.

3. Aanpassen

Schakel het water in. Houd de thermometer in de waterstraal, meet de watertemperatuur. Als het water te koud is, draait u de spindel tegen de klok in. Omgekeerd kan de watertemperatuur worden verlaagd als de spindel met de klok mee wordt gedraaid.

4. Hermonteer de hendel

Wanneer de kalibratie voltooid is, kunt u de hendel voor de temperatuurregeling in de andere richting monteren.

Tips & tricks Zorg er altijd voor zorgen dat de temperatuur van het water - en ook de hoeveelheid water in warm en koud water - op de bijzondere omstandigheden en de druk wordt bepaald bij de installatie. Dit kan soms leiden tot temperatuurinstellingen die niet altijd volledig kunnen worden bereikt of, als de instelling te warm is, de waterdruk sterk dalen. Bespreek het probleem dan het beste met een specialist.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter